Veurne – Toerisme Veurne

Adres: Toerisme Veurne
Grote Markt 29 – 8630 Veurne
Telefoon/Fax: +32 58 33 55 31

Plopsaland – De Panne

Plopsaland De Panne is een themapark van Studio 100 in de Belgische plaats De Panne, aan de Noordzeekust en de Franse grens. De kusttram heeft een halte voor de ingang. Het themapark is genoemd naar de kinderprogramma’s Kabouter Plop en Samson en Gert van Studio 100.

Adres: De Pannelaan 68, 8660 De Panne

Website: https://www.plopsalanddepanne.be

Abdijmuseum Ten Duinen  – Koksijde

Leven in de middeleeuwse Duinenabdij, hoe ging dat? Ontdek ons museum, de ruïnes met de prachtige natuur & de Zuid-Abdijmolen!

Adres: Koninklijke Prinslaan 2 – 8670 Koksijde

Website: https://www.tenduinen.be

Paul Delvaux Museum  – Koksijde

Het PAUL DELVAUX MUSEUM in St. Idesbald toont op meer dan 1 000m2 aan vernieuwde ruimte de grootste verzameling ter wereld van deze internationaal befaamde kunstenaar. Het museum nodigt u uit om kennis te maken met zijn schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen. U wordt ondergedompeld in een poëtische wereld en treft er de vrouwen en geraamten, de neoklassieke architectuur en de treinen die deel uitmaken van de dagdroom van deze wereldbekende artiest.

Website: http://www.delvauxmuseum.be

De dodengang : Diksmuide

De Diksmuidse Dodengang is het enige bewaarde Belgische loopgravenstelsel uit de Eerste Wereldoorlog. In 2014 is het bijhorende interpretatiecentrum volledig vernieuwd. Aan de hand van vijftien interactieve applicaties, levensgrote foto’s, films en meer dan 100 originele objecten ontdek je hier het verhaal van de beruchte Dodengang.

Website: https://www.bezoekdiksmuide.be/dodengang

Visserijmuseum: Oostduinkerke

In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Website: https://www.navigomuseum.be

De Doornpanne: Koksijde

Het bezoekerscentrum werd geopend in 1996 en verwelkomt jaarlijks duizenden bezoekers. Het maakt hen wegwijs in het natuurgebied en waterwingebied De Doornpanne. Je vindt er een permanente tentoonstelling over de waterwinning in de duinen en de fauna en flora van het natuurgebied De Doornpanne. Jaarlijks worden ook twee à drie tijdelijke tentoonstellingen gepresenteerd rond diverse onderwerpen (zie activiteitenkalender).

Website: https://www.iwva.be/bezoekers/bezoekerscentrum

Fietsroutes: De Westhoek

Prachtige fietsroutes in onze mooie Westhoek! Klik en fiets 😉 … Download direct de fietsroute die u wenst !

Veel plezier

Website: https://www.toerismewesthoek.be/nl/doen/fietsroutes