In 2006 werd de ijspiste op de Grote Markt op vraag van de lokale zelfstandigen voor het eerst uitgebreid met een heuse kerstmarkt. Na de geslaagde eerste edities heeft de kerstmarkt inmiddels een vaste waarde verworven op de Ieperse eindejaarskalender.

Dankzij dit succes verschijnen er van 24 november tot en met 2 januari opnieuw 20-tal sfeervolle chalets op de Grote Markt, waar de bezoekers kunnen genieten van typische kerstmarktproducten. Ook de ijspiste is toegankelijk van 24 november tot en met 2 januari. De vzw Centrummanagement Ieper pakt dit jaar opnieuw uit met een overdekte ijspiste die in een nieuw jasje werd gestoken. Schaatsen kan nu op ‘elk’ moment van de dag. Weer of geen weer! 
De allerkleinsten kunnen zich uitleven op de nostalgische carrousel. De durvers onder ons kunnen zich wagen aan een ritje op de rollercoaster ‘Christmas Mouse’.

Stap tijdens de kerstperiode binnen in het ‘Huis van de Kerstman’ en laat er je kerstkadootjes inpakken door Santa’s lieve helpers of ga op de foto met de enige échte kerstman.

Tijdens de koopweekends in december pakken we bovendien uit met:

  • Een kersttreintje dat je van de randparkings naar het centrum en terug brengt;
  • Een 2e kerstdorp voor verenigingen op de Grote Markt, naast de Almhütte. 

Dit jaar ondergaat de eindejaarstombola een facelift. De kerstshoppers in Ieper maken kans op één van de vier splinternieuwe, kwaliteitsvolle elektrische fietsen van het merk Koga.

Geniet van de prachtige kerstverlichting in de winkelstraten en op het kerstdorp.